Kanslifrukost

Kanslifrukost

I veckan har Styret 20 haft sin första kanslifrukost, och några utbildnings- och studiesociala frågor har diskuterats. Här är ett utdrag av den informationen kansliet hade att dela med sig av:

  • Studenthälsan har flyttat till Studentpalatset vid Odenplan. Det finns planer för workshops och föreläsningar om exempelvis tentastress och att tala inför grupp. För mer info, se studenthälsans hemsida: https://www.su.se/utbildning/under-utbildningen/studenth%C3%A4lsan
  • Från och med masterkull 2019 behöver man ha blivit godkänd på hela sin kandidatutbildning innan man får göra masterarbetet. Detta är på grund av skolsammanslagningen, då man börjat tillämpa existerande regler hårdare.
  • Fler kurser kommer i framtiden att ha krav på godkänt i tidigare kurser, exempelvis att man ska ha klarat av elkretsanalysen innan man får påbörja TET:en. För att kompensera detta kommer man att titta på alternativ för att få fler att klara kurser, exempelvis löpande examination. Ett förslag som kommit upp är fler omtentor i Augusti, men detta är något som inte gillas av KTH centralt. Studievägledningen är nyfiken på idéer och feedback från studenterna kring detta.
  • Studievägledaren kommer i framtiden ta tidsbokningar även via webben.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.