Näringsliv

Extrajobb på Dosell

2021-05-06 15:23
[Extrajobb]
Har du ett brinnande teknikintresse och tycker om att jobba med både hård- och mjukvara? Pluggar du och vill jobba extra på ett snabbväxande företag, samtidigt som du kan göra skillnad för samhället? Hjälp oss i så fall med testning av läkemedelsroboten Dosell!
iZafe Group är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar och marknadsför medicinska och digitala säkerhetslösningar för att skapa tryggare läkemedelshantering i hemmet. iZafes läkemedelsrobot Dosell minskar risken för felmedicinering, ökar tryggheten för familj och anhöriga samt avlastar den offentliga vården. iZafes produkter utgör ett helhetskoncept som underlättar patientmedicinering och ger den som behandlas i hemmet bättre förutsättningar för ett fullvärdigt och tryggt liv. iZafe Group är noterat på NASDAQ Stockholm First North.
Inom iZafe arbetar förnärvarande nio engagerade personer som varje dag driver företaget framåt med hjälp av nya idéer och lösningar som förbättrar och utvecklar vardagen för företaget och dess kunder. Medarbetarna förenas i en strävan att med hjälp av digitalisering skapa en tryggare, effektivare och smartare värld och är stolta över den snabba tillväxttakten och över att vara delaktiga i att förstärka människors hälsa.
iZafe har visionen att växa organiskt och/eller via förvärv.
iZafes värdeord är; Personliga, Lyhörda och Engagerade.
Du är en person som är noggrann, gillar att driva teknisk utveckling framåt, lära dig nya tekniker och bra på att kommunicera. Du har ett genuint teknikintresse och tycker om att jobba med både hård- och mjukvara.
Testning av läkemedelsroboten Dosells funktionalitet och tillhörande tjänster.
Arbetsuppgifterna består bland annat i:
 • Identifiera testbehov, ta fram testfall utifrån krav och användningsfall, planera tester, genomföra tester, utvärdera testresultat
 • Planera och genomföra tekniska tester (manuellt och automatiserat) samt utvärdera testresultat
 • Genomföra helhetstester (end-to-end)
 • Säkerställa att all relevant dokumentation tas fram
Erfarenhet:
 • Studerande på ingenjörsprogram eller liknande alternativt examen från gymnasieskolans teknikprogram eller motsvarande.
 • Teknikintresse och gillar att jobba med både hårdvara och mjukvara
Den testare vi söker kommer utgå från Stockholm där Dosells huvudkontor befinner sig. Du kommer att vara anställd på timme och vi är flexibla när det passar dig att jobba, gärna med start så snart som möjligt.
Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande med sista ansökningsdag den 17 maj.
Se mer av Dosells tjänster via länken nedan:
Om du vill vara del av oss på Dosell är du välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till ida.almgren@izafegroup.com
Välkommen med din ansökan!
Leave a response »

Traineeprogram på Nynas

2021-05-05 16:40

[Traineeprogram]

Tar du examen i sommar eller är du nyutbildad inom någon av disciplinerna el, instrument, mekanik eller automation och vill starta din karriär inom ett stort, internationellt bolag? Vill du arbeta i en organisation med breda utvecklingsmöjligheter där du under första tiden får chansen att arbeta inom flera olika verksamhetsområden?

Då ska du söka till Nynas Traineeprogram Nyex! Nynas utvecklar olja vidare för att skapa värde för deras kunder och den värld vi lever i. Bli en del av ett annorlunda oljebolag som nyttjar oljan, istället för att elda upp den och som präglas av värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet – skicka in din ansökan redan idag via länken nedan!

https://jobs.academicwork.se/annons/nyexaminerade-civilingenjorer-inom-el-instrument-mekanik-eller-automation-till-nynas-traineeprogram-/15051053

För mer information kan du även klicka vidare till denna video, där Nynas berättar mer om programmet.

Leave a response »

Female Digital Engineer

2020-11-11 11:17

Hej!

Är du intresserad av digitalisering och tycker om att lösa problem? Då har du hittat rätt! Female Digital Engineer är ett program för kvinnliga och icke-binära civilingenjörer i slutet av sin utbildning som vill forma och driva digitaliseringen i framtiden.

Detta ger programmet dig:

En upplevelse och erfarenhet för livet 
Genom programmet får du tillsammans med likasinnade kvinnor en upplevelse för livet, som skapar nya insikter och erfarenheter för din framtida karriär.

Exklusivt nätverk 
Genom besök hos partnerföretagen får du en exklusiv möjlighet att knyta personliga kontakter med attraktiva företag och upptäcka vad det finns för spännande jobb inom digitalisering.

En unik möjlighet 
Programmet ger dig unika möjligheter till att hitta ditt drömjobb och få det!

Dessutom får du chansen att vinna ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen efter examen!

Så ta chansen och sök till Female Digital Engineer 2021! 
Du kommer inte ångra dig!

För mer information besök hemsidan. Ansökan stänger 16 december.

femaledigitalengineer.se

Ansök här!

 

Leave a response »

Förväntningar på Potential 2021

2020-05-09 11:05
Hej igen Sektionen! Förarbetet inför vår arbetsmarknadsmässa 2021 är i full gång och vi i ledningsgruppen är ytterst intresserade av att höra vad ni sektionsmedlemmar har för förväntningar på mässan. Ta gärna två minuter och fyll i följande enkät: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8UmlREYgvvIDxV7OttxrF5ynOmSqHFpDUiDnKAxs4ioi_Nw/viewform?fbclid=IwAR2UP_dBU3lcRbbz68WBk3qBkmT60fLS3MSNbXTfZvOr4Fq10j9x2Spj37A

Er åsikt är viktig och kommer påverka mässans utformning!

Allt gott,

Ledningsgruppen Potential 2021
Leave a response »

Female Techincal Engineer Program

2020-05-08 08:58
Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörer i slutet av sin utbildning som vill arbeta med teknik och tycker om problemlösning. 
Programmet erbjuder personlig utveckling, inspiration och nära kontakter med spännande företag och andra drivna personer som jobbar med avancerade tekniska lösningar.
 
Detta ger programmet dig
Det är en unik möjlighet att knyta personliga kontakter med partnerföretagen och genom exklusiva besök få möjlighet att se bolagens kärnverksamhet, kultur och vad just du kan jobba med där.

Du får tillfälle att lära känna likasinnade kvinnor från hela landet för inspiration, nätverkande och för att bolla funderingar om arbete/karriär/livet.

Chansen att vinna ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen efter examen, som du själv väljer.
 
Programmet innehåller
Programmet är öppet för civil – och högskoleingenjörer som tar examen 2020 eller 2021.
Inspirationsdag 1 september (Göteborg)
Partnerbesök under september
Gala 23 september (Stockholm)
Är du kvinnlig ingenjörsstudent som går sista eller näst sista året och intresserad av teknik tveka inte att söka! 
 
SÖK eller tipsa oss om någon som borde söka via vår hemsida: www.femaletechnicalengineer.se
 
Följ oss på sociala medier:
Instagram – just nu har våra partnerbolag Instagram takeover!
Leave a response »

Virtual Lunch lecture May 14

2020-05-07 12:46

Join us for our Lunch lecture May 14, register via this link: https://mckinsey.zoom.us/meeting/register/tJUtf-2tqD4vGtCTlgsTZ-eW8RwPodRHXova

 

Best,
McKinsey & Company

Leave a response »

Samarbete med Ericsson

2020-04-08 07:40

Hej sektionsmedlemmar!

Vi i arbetsmarknadsgruppen kan glatt meddela att sektionens samarbete med Ericsson förnyats ett år till! Samarbetet har även utökats till ett huvudsponsoravtal i år, så ni kan se fram emot extra många roliga event med Ericsson under året.​

För er som snart examineras erbjuder Ericsson många intressanta jobb runt om i hela Sverige, läs mer på: http://www.ericsson.com/Careers!

Leave a response »

Sök till ledningsgruppen för ePotential 2021!

2020-03-24 18:12

Efter årets mycket lyckade upplaga av ePotential är nu siktet inställt på nästa års mässa. För att nå ännu längre och se till att vårt rykte och varumärke som elektrostudenter stärks kommer vi att behöva en driven, nyfiken, och orädd samling teknologer som leder arbetet med nästa års mässa. Därför öppnar nu ansökan till positioner inom ePotentials ledningsgrupp. De följande rollerna går att söka och intervjuer sker löpande.

Vice projektledare
Till rollen som vice projektledare söks en kreativ problemlösare som vågar säga vad denne tycker och som gillar att ha överblick. Rollen innefattar ansvar för budget- och ekonomifrågor, lokalansvar under mässdagen samt en inblick i projektets helhet. Du kommer även att stiga in i andra delar av projektet där det behövs hjälp under årets gång och således vara en viktig del för projektets sammanhållning. Detta är en roll där arbetinsatsen är jämnt fördelad över hela året.

Företagskontakt
Årets mässa söker flertalet individer till rollen som företagskontakt. De egenskaper som efterfrågas är att du är social, självgående, envis, och redo att testa nya metoder för att nå dina mål. Du kommer att ha huvudansvar för att få in företagen till mässan och vara elektrosektionens ansiktet utåt. Detta är en mycket god möjlighet att bygga ditt karriärsnätverk. Detta är en roll där arbetinsatsen är jämnt fördelad över hela året.

Marknadsföringsansvarig
Till rollen som marknadsföringsansvarig söks en social, självgående, och kreativ person som gillar sociala medier samt tycker om att skriva. Kompetens inom svenska och engelska är nödvändigt, kompetens inom digital formgivning är meriterande. Rollen är utöver ett antal kärnuppgifter mycket fri i sin utformning. Du kommer bland annat att ha ansvar för varumärke och material i sociala medier. Detta är en roll där arbetinsatsen är jämnt fördelad över hela året.

Kvälls- och eventansvarig
Till rollen som kvälls- och eventansvarig sökes en social och flexibel person som gillar att anordna event. Rollen innebär att du kommer att ansvara för utformningen av kvällseventet på mässdagen samt vara den huvudsakliga kontakten för event kopplade till ePotential under hösten. Då arbetet kommer att innebära mycket koordination med andra delar av sektionen är nuvarande engagemang inom till exempel PR, ARG eller andra utskott av sektionen meriterande. Detta är en roll där arbetinsatsen är jämnt fördelad över hela året.

Personalansvarig
Som personalansvarig är du ansvarig för att rekrytera värdar till mässan och andra uppgifter under projektets gång. Du finns även med som en resurs för andra delar av ledningsgruppen och är redo att hoppa in där det behövs. Detta är en roll där arbetsinsatsen är tydligt viktad mot de två sista månaderna innan mässan.

Logistikansvarig
Som logistikansvarig styr du allt av det praktiska med lokal, möbler, inköp, och material kring mässan. Detta är en mycket viktig roll för att mässan ska kunna bli av och du kommer att jobba nära personalansvarig under årets gång. Detta är en roll där arbetsinsatsen är tydligt viktad mot de två sista månaderna innan mässan.

Har du frågor, vill veta mer om en roll, eller ser du möjligheter att vara med och bidra med andra kunskaper. Tveka inte att höra av dig till jerndal@kth.se eller 070-4869750.

Bästa hälsningar,
Rasmus Jerndal
Projektledare – ePotential 2021

Leave a response »

Work at NKT!

2020-03-24 13:21
The NKT R&D department in Västerås is looking for Electrical Engineers. You will be a part of the Electrical Testing & Experiments team working with a variety of complex technology and engineering assignments. The workplace is dynamic with an atmosphere characterized by development and learning. You will have access to world-class laboratory resources to support with electrical testing and experiments.
 
Read more about the position https://norenlindholm.se/jobs/2072-elkraftsingenjor-r-d-till-nkt-i-vasteras/ or contact recruiter Anna Hemmingsson at Norén & Lindholm AB, 021-811888.
Leave a response »

Case-kväll hos Knightec

2019-10-29 22:07
Knightec bjuder in till en Case-tävling på deras nya kontor i Solna. Under kvällen kommer du få möjlighet att lära känna Knightec lite bättre och utmanas i en case-tävling där du kommer att få arbeta med ett case likt sådana de ställs inför på daglig basis hos sina kunder. Självklart kommer vinnaren att belönas med ett fint pris!
   Det kommer även finnas gott om tid att prata med deras konsulter och ställa alla frågor du kan tänkas ha om Knightec, vad de egentligen gör om dagarna och hur det är att komma ut i arbetslivet efter avslutade studier. Knightec erbjuder även flera exjobb, dels färdiga förslag men även egna förslag från studenter uppmuntras. Så om du söker ett exjobb är detta ett utmärkt tillfälle att hitta dessa!
   När, var och hur?
 •    Tisdagen den 12 november kl 17:30- 20:00
 •    Knightecs kontor på Rättarvägen 3 i Solna
 •  Knightec kommer att bjuda på mat och dryck, tävling samt massor av inspiration och  kunskap.

   Vem riktar sig eventet till?

Eventet riktar sig till dig som är i slutet av dina studier inom Elektroteknik och är nyfiken på konsultrollen och vilka uppgifter man kan ställas för efter examen.
   Länk till exjobb hos Knightec:
Leave a response »

Exjobb hos Excillium!

2019-10-23 17:30

Hey Master students,

We welcome you to apply for one of our thesis projects.

As young professional we offer you:

 • Supervision by one of our Senior Engineers or Scientists
 • Product with global reach
 • Multidisciplinary technology

We welcome Master students on the last year of your studies at Swedish university or campus to start your Master Thesis project in January 2020.

All projects will be run at our Lab in Kista. After finalizing your degree project you will receive a compensation of 30.000 SEK (before TAX).

Welcome to apply! Apply Here

Thesis suggestions:

X-ray radiation effects on electronics and embedded systems

Subject/field: Electrical Engineering, Embedded systems

The project will focus on knowledge if or how X-ray radiation affects electronics / embedded systems located next to an X-ray source. The aim is to develop a method and to quantify how X-ray exposure on electronics / embedded system can or will affects its performance and longtime reliability.

Courses in: Programming, Embedded systems

Skills in: Embedded C/C++, Matlab/Simulink, Electronics, Embedded systems

Leave a response »

New Ways to Move, a Scania Student Intro Lunch Lecture

2019-10-23 17:23

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, text

We´re innovating new ways to move. Join the journey today with Scania Student Intro Programme.

The world of mobility is changing. Today, thousands of engineers, computer scientists and data scientists at Scania are creating new ways to move the world forward.

The application for the Scania Student Intro Programme is now open and aimed for master students who are currently studying their 4th year or 1st year of their Master of Science in Engineering or in Information Systems. With this programme you get an unique insight to the world of Scania; an innovative and world-leading provider of transport solutions. So don´t miss out on this lecture to find out how you can be part of this journey.

Meet Linnea Hällerstam Jonsson, Development Engineer and Joel Bergstedt, Test Engineer that will begin with a presentation about their journey at Scania, that started with the Scania Student Intro programme. The other half of the lecture will be a question panel, that gives you as a student an opportunity to ask questions to current and former students that has been a part of Scania Student Intro.

Hope to see you on the 30th of October!

Read more about the programme and apply on our website: https://www.scania.com/group/en/scania-student-intro/

Sign up with the ticket form. Food will be served!
Link: https://forms.gle/aSFnX7mKRgQPZZZm9

This event is a collaboration between the Electro- and Flight-chapters. If the lunch lecture gets full, students in the 4th year will get prioritized.

Leave a response »

Studiebesök hos Syntronic i Gävle!

2019-10-08 13:29

THIS EVENT WILL BE HELD IN SWEDISH

Ta chansen att få en inblick i hur din framtid hos ett världsledande produkt- och systemutvecklingsbolag kan se ut!

Den 13:e november bjuder vi in dig till en fullspäckade och givande dag där du får träffa våra kompetenta ingenjörer och ta del av deras karriärvägar. Vi tar dig på en guidad tur genom ett av Sveriges mest avancerade elektroniklabb, ger dig en inblick i några av våra spännande projekt och du får möjlighet att prata och knyta kontakt med våra ingenjörer inom både elektronik, mjukvara och testutveckling!

Syntronic anordnar transport till Gävle för dagen, bjuder på lunch och vi avslutar sedan dagen tillsammans med en pub och mingel!

Syntronic startades 1983 av två KTH studenter från elektroniksektionen och idag är vi ett företag med fler än 1300 medarbetare. Hos oss får du arbeta med industrins bästa kollegor. Syntronic är ett ledande designhus specialiserade på avancerad produkt- och systemutveckling, produktion och eftermarknadstjänster. Bland våra kunder återfinns några av världens mest teknikintensiva företag och organisationer inom områden såsom telekom, medicinteknik, fordon-, försvars- och verkstadsindustrin. Vi är ett globalt team med kontor i Sverige, Indonesien, Japan, Kanada, Kina, Malaysia och USA.

Anmälan kan göras på denna länk:

https://forms.gle/ahJ2hXED6yt1kEde8

Mer information om exakta tider kommer inom kort!

Leave a response »

Intertek söker just nu juniora och seniora ingenjörer!

2019-08-19 11:43

På Intertek’s laboratorier provar vi morgondagens elektriska produkter för att se till att de håller rätt kvalitet och uppfyller de säkerhetskrav som behövs för att kunna lanseras på marknaden. Nu söker vi fler ingenjörer som vill arbeta med multimedia & telecom, EMC, miljötålighet, medical och belysning hos oss.

Last application date: 2019-08-29

http://www.intertek.se/karriar/lediga-jobb/?jobid=78535

 

Leave a response »

Ericsson innovation Work Shop

2019-04-01 08:55

Are you interested in applying to the Ericsson Innovation Award but need some help with getting started? Ericsson is now arranging a workshop where you can discuss ideas, be inspired and get coaching from Ericsson engineers to develop your idea. Come join us at the workshop to get your idea and application ready in time and seize the opportunity to meet and ask questions to Ericsson employees. We all know that the best ideas are made on a full stomach so of course dinner will be served!

 

Ericsson Innovation Award is a global university student competition where teams of students submit ideas on how to use technology within a specific area. The theme for EIA 2019 is Dive Deeper. Our challenge is to take the natural technology found within water and learn how to use it to develop innovative ideas. First prize in the competition is €25.000. The last date to submit your idea to EIA is April 27 (send in your idea in less than 300 words).

Take the chance to get your idea started by joining us at the workshop April 10. Sign up below!

Wednesday 10 April at 17:15-19:45
Open Café, Valhallavägen 79 Stockholm

Last day to register: 4/4 23:59 2019

Sign up for the workshop by filling in the following form:
bit.ly/EIA-Workshop

If you are signed up for the event but can’t come, please email liu@ericssonuniteam.com. Last day to cancel registration is 31/3 2019.

EIA Main site
For more information about EIA visit: https://www.ericsson.com/en/events/eia or go to the facebook event https://www.facebook.com/events/827165040968025/.

Leave a response »

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.