Näringsliv

Exjobb med Ericsson

2021-11-19 17:02

Ericsson offers many opportunities when choosing your Master Thesis. Whether you are an emerging software developer, hardcore hardware ace and more, there is a place for you here to create your own future. Visit ericsson/careers and apply today!

Leave a response »

Framtidens fossilfria järnväg med Järnvägsjobb

2021-10-03 19:06

Den 6 oktober håller Järnvägsjobb i samarbete med Arbetsmarknadsgruppen terminens första lunchföreläsning!

Gästföreläsaren kommer att berätta om järnvägsbranschens framtid, elektroingenjörernas roll i den, och de spännande arbetsmöjligheterna som snart kommer att öppnas upp.

Nämnde vi att man även kommer kunna tävla om en förstaklass-biljett, vart man vill i Sverige? Helt klart inget man vill missa!

Anmäl dig genom att klicka på bilden nedan, så ses vi på plattform Zooms perronger!

Leave a response »

Extrajobb på Dosell

2021-05-06 15:23
[Extrajobb]
Har du ett brinnande teknikintresse och tycker om att jobba med både hård- och mjukvara? Pluggar du och vill jobba extra på ett snabbväxande företag, samtidigt som du kan göra skillnad för samhället? Hjälp oss i så fall med testning av läkemedelsroboten Dosell!
iZafe Group är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar och marknadsför medicinska och digitala säkerhetslösningar för att skapa tryggare läkemedelshantering i hemmet. iZafes läkemedelsrobot Dosell minskar risken för felmedicinering, ökar tryggheten för familj och anhöriga samt avlastar den offentliga vården. iZafes produkter utgör ett helhetskoncept som underlättar patientmedicinering och ger den som behandlas i hemmet bättre förutsättningar för ett fullvärdigt och tryggt liv. iZafe Group är noterat på NASDAQ Stockholm First North.
Inom iZafe arbetar förnärvarande nio engagerade personer som varje dag driver företaget framåt med hjälp av nya idéer och lösningar som förbättrar och utvecklar vardagen för företaget och dess kunder. Medarbetarna förenas i en strävan att med hjälp av digitalisering skapa en tryggare, effektivare och smartare värld och är stolta över den snabba tillväxttakten och över att vara delaktiga i att förstärka människors hälsa.
iZafe har visionen att växa organiskt och/eller via förvärv.
iZafes värdeord är; Personliga, Lyhörda och Engagerade.
Du är en person som är noggrann, gillar att driva teknisk utveckling framåt, lära dig nya tekniker och bra på att kommunicera. Du har ett genuint teknikintresse och tycker om att jobba med både hård- och mjukvara.
Testning av läkemedelsroboten Dosells funktionalitet och tillhörande tjänster.
Arbetsuppgifterna består bland annat i:
 • Identifiera testbehov, ta fram testfall utifrån krav och användningsfall, planera tester, genomföra tester, utvärdera testresultat
 • Planera och genomföra tekniska tester (manuellt och automatiserat) samt utvärdera testresultat
 • Genomföra helhetstester (end-to-end)
 • Säkerställa att all relevant dokumentation tas fram
Erfarenhet:
 • Studerande på ingenjörsprogram eller liknande alternativt examen från gymnasieskolans teknikprogram eller motsvarande.
 • Teknikintresse och gillar att jobba med både hårdvara och mjukvara
Den testare vi söker kommer utgå från Stockholm där Dosells huvudkontor befinner sig. Du kommer att vara anställd på timme och vi är flexibla när det passar dig att jobba, gärna med start så snart som möjligt.
Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande med sista ansökningsdag den 17 maj.
Se mer av Dosells tjänster via länken nedan:
Om du vill vara del av oss på Dosell är du välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till ida.almgren@izafegroup.com
Välkommen med din ansökan!
Leave a response »

Traineeprogram på Nynas

2021-05-05 16:40

[Traineeprogram]

Tar du examen i sommar eller är du nyutbildad inom någon av disciplinerna el, instrument, mekanik eller automation och vill starta din karriär inom ett stort, internationellt bolag? Vill du arbeta i en organisation med breda utvecklingsmöjligheter där du under första tiden får chansen att arbeta inom flera olika verksamhetsområden?

Då ska du söka till Nynas Traineeprogram Nyex! Nynas utvecklar olja vidare för att skapa värde för deras kunder och den värld vi lever i. Bli en del av ett annorlunda oljebolag som nyttjar oljan, istället för att elda upp den och som präglas av värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet – skicka in din ansökan redan idag via länken nedan!

https://jobs.academicwork.se/annons/nyexaminerade-civilingenjorer-inom-el-instrument-mekanik-eller-automation-till-nynas-traineeprogram-/15051053

För mer information kan du även klicka vidare till denna video, där Nynas berättar mer om programmet.

Leave a response »

Female Digital Engineer

2020-11-11 11:17

Hej!

Är du intresserad av digitalisering och tycker om att lösa problem? Då har du hittat rätt! Female Digital Engineer är ett program för kvinnliga och icke-binära civilingenjörer i slutet av sin utbildning som vill forma och driva digitaliseringen i framtiden.

Detta ger programmet dig:

En upplevelse och erfarenhet för livet 
Genom programmet får du tillsammans med likasinnade kvinnor en upplevelse för livet, som skapar nya insikter och erfarenheter för din framtida karriär.

Exklusivt nätverk 
Genom besök hos partnerföretagen får du en exklusiv möjlighet att knyta personliga kontakter med attraktiva företag och upptäcka vad det finns för spännande jobb inom digitalisering.

En unik möjlighet 
Programmet ger dig unika möjligheter till att hitta ditt drömjobb och få det!

Dessutom får du chansen att vinna ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen efter examen!

Så ta chansen och sök till Female Digital Engineer 2021! 
Du kommer inte ångra dig!

För mer information besök hemsidan. Ansökan stänger 16 december.

femaledigitalengineer.se

Ansök här!

 

Leave a response »

Förväntningar på Potential 2021

2020-05-09 11:05
Hej igen Sektionen! Förarbetet inför vår arbetsmarknadsmässa 2021 är i full gång och vi i ledningsgruppen är ytterst intresserade av att höra vad ni sektionsmedlemmar har för förväntningar på mässan. Ta gärna två minuter och fyll i följande enkät: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8UmlREYgvvIDxV7OttxrF5ynOmSqHFpDUiDnKAxs4ioi_Nw/viewform?fbclid=IwAR2UP_dBU3lcRbbz68WBk3qBkmT60fLS3MSNbXTfZvOr4Fq10j9x2Spj37A

Er åsikt är viktig och kommer påverka mässans utformning!

Allt gott,

Ledningsgruppen Potential 2021
Leave a response »

Female Techincal Engineer Program

2020-05-08 08:58
Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörer i slutet av sin utbildning som vill arbeta med teknik och tycker om problemlösning. 
Programmet erbjuder personlig utveckling, inspiration och nära kontakter med spännande företag och andra drivna personer som jobbar med avancerade tekniska lösningar.
 
Detta ger programmet dig
Det är en unik möjlighet att knyta personliga kontakter med partnerföretagen och genom exklusiva besök få möjlighet att se bolagens kärnverksamhet, kultur och vad just du kan jobba med där.

Du får tillfälle att lära känna likasinnade kvinnor från hela landet för inspiration, nätverkande och för att bolla funderingar om arbete/karriär/livet.

Chansen att vinna ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen efter examen, som du själv väljer.
 
Programmet innehåller
Programmet är öppet för civil – och högskoleingenjörer som tar examen 2020 eller 2021.
Inspirationsdag 1 september (Göteborg)
Partnerbesök under september
Gala 23 september (Stockholm)
Är du kvinnlig ingenjörsstudent som går sista eller näst sista året och intresserad av teknik tveka inte att söka! 
 
SÖK eller tipsa oss om någon som borde söka via vår hemsida: www.femaletechnicalengineer.se
 
Följ oss på sociala medier:
Instagram – just nu har våra partnerbolag Instagram takeover!
Leave a response »

Virtual Lunch lecture May 14

2020-05-07 12:46

Join us for our Lunch lecture May 14, register via this link: https://mckinsey.zoom.us/meeting/register/tJUtf-2tqD4vGtCTlgsTZ-eW8RwPodRHXova

 

Best,
McKinsey & Company

Leave a response »

Samarbete med Ericsson

2020-04-08 07:40

Hej sektionsmedlemmar!

Vi i arbetsmarknadsgruppen kan glatt meddela att sektionens samarbete med Ericsson förnyats ett år till! Samarbetet har även utökats till ett huvudsponsoravtal i år, så ni kan se fram emot extra många roliga event med Ericsson under året.​

För er som snart examineras erbjuder Ericsson många intressanta jobb runt om i hela Sverige, läs mer på: http://www.ericsson.com/Careers!

Leave a response »

Work at NKT!

2020-03-24 13:21
The NKT R&D department in Västerås is looking for Electrical Engineers. You will be a part of the Electrical Testing & Experiments team working with a variety of complex technology and engineering assignments. The workplace is dynamic with an atmosphere characterized by development and learning. You will have access to world-class laboratory resources to support with electrical testing and experiments.
 
Read more about the position https://norenlindholm.se/jobs/2072-elkraftsingenjor-r-d-till-nkt-i-vasteras/ or contact recruiter Anna Hemmingsson at Norén & Lindholm AB, 021-811888.
Leave a response »

Case-kväll hos Knightec

2019-10-29 22:07
Knightec bjuder in till en Case-tävling på deras nya kontor i Solna. Under kvällen kommer du få möjlighet att lära känna Knightec lite bättre och utmanas i en case-tävling där du kommer att få arbeta med ett case likt sådana de ställs inför på daglig basis hos sina kunder. Självklart kommer vinnaren att belönas med ett fint pris!
   Det kommer även finnas gott om tid att prata med deras konsulter och ställa alla frågor du kan tänkas ha om Knightec, vad de egentligen gör om dagarna och hur det är att komma ut i arbetslivet efter avslutade studier. Knightec erbjuder även flera exjobb, dels färdiga förslag men även egna förslag från studenter uppmuntras. Så om du söker ett exjobb är detta ett utmärkt tillfälle att hitta dessa!
   När, var och hur?
 •    Tisdagen den 12 november kl 17:30- 20:00
 •    Knightecs kontor på Rättarvägen 3 i Solna
 •  Knightec kommer att bjuda på mat och dryck, tävling samt massor av inspiration och  kunskap.

   Vem riktar sig eventet till?

Eventet riktar sig till dig som är i slutet av dina studier inom Elektroteknik och är nyfiken på konsultrollen och vilka uppgifter man kan ställas för efter examen.
   Länk till exjobb hos Knightec:
Leave a response »

Exjobb hos Excillium!

2019-10-23 17:30

Hey Master students,

We welcome you to apply for one of our thesis projects.

As young professional we offer you:

 • Supervision by one of our Senior Engineers or Scientists
 • Product with global reach
 • Multidisciplinary technology

We welcome Master students on the last year of your studies at Swedish university or campus to start your Master Thesis project in January 2020.

All projects will be run at our Lab in Kista. After finalizing your degree project you will receive a compensation of 30.000 SEK (before TAX).

Welcome to apply! Apply Here

Thesis suggestions:

X-ray radiation effects on electronics and embedded systems

Subject/field: Electrical Engineering, Embedded systems

The project will focus on knowledge if or how X-ray radiation affects electronics / embedded systems located next to an X-ray source. The aim is to develop a method and to quantify how X-ray exposure on electronics / embedded system can or will affects its performance and longtime reliability.

Courses in: Programming, Embedded systems

Skills in: Embedded C/C++, Matlab/Simulink, Electronics, Embedded systems

Leave a response »

New Ways to Move, a Scania Student Intro Lunch Lecture

2019-10-23 17:23

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, text

We´re innovating new ways to move. Join the journey today with Scania Student Intro Programme.

The world of mobility is changing. Today, thousands of engineers, computer scientists and data scientists at Scania are creating new ways to move the world forward.

The application for the Scania Student Intro Programme is now open and aimed for master students who are currently studying their 4th year or 1st year of their Master of Science in Engineering or in Information Systems. With this programme you get an unique insight to the world of Scania; an innovative and world-leading provider of transport solutions. So don´t miss out on this lecture to find out how you can be part of this journey.

Meet Linnea Hällerstam Jonsson, Development Engineer and Joel Bergstedt, Test Engineer that will begin with a presentation about their journey at Scania, that started with the Scania Student Intro programme. The other half of the lecture will be a question panel, that gives you as a student an opportunity to ask questions to current and former students that has been a part of Scania Student Intro.

Hope to see you on the 30th of October!

Read more about the programme and apply on our website: https://www.scania.com/group/en/scania-student-intro/

Sign up with the ticket form. Food will be served!
Link: https://forms.gle/aSFnX7mKRgQPZZZm9

This event is a collaboration between the Electro- and Flight-chapters. If the lunch lecture gets full, students in the 4th year will get prioritized.

Leave a response »

Studiebesök hos Syntronic i Gävle!

2019-10-08 13:29

THIS EVENT WILL BE HELD IN SWEDISH

Ta chansen att få en inblick i hur din framtid hos ett världsledande produkt- och systemutvecklingsbolag kan se ut!

Den 13:e november bjuder vi in dig till en fullspäckade och givande dag där du får träffa våra kompetenta ingenjörer och ta del av deras karriärvägar. Vi tar dig på en guidad tur genom ett av Sveriges mest avancerade elektroniklabb, ger dig en inblick i några av våra spännande projekt och du får möjlighet att prata och knyta kontakt med våra ingenjörer inom både elektronik, mjukvara och testutveckling!

Syntronic anordnar transport till Gävle för dagen, bjuder på lunch och vi avslutar sedan dagen tillsammans med en pub och mingel!

Syntronic startades 1983 av två KTH studenter från elektroniksektionen och idag är vi ett företag med fler än 1300 medarbetare. Hos oss får du arbeta med industrins bästa kollegor. Syntronic är ett ledande designhus specialiserade på avancerad produkt- och systemutveckling, produktion och eftermarknadstjänster. Bland våra kunder återfinns några av världens mest teknikintensiva företag och organisationer inom områden såsom telekom, medicinteknik, fordon-, försvars- och verkstadsindustrin. Vi är ett globalt team med kontor i Sverige, Indonesien, Japan, Kanada, Kina, Malaysia och USA.

Anmälan kan göras på denna länk:

https://forms.gle/ahJ2hXED6yt1kEde8

Mer information om exakta tider kommer inom kort!

Leave a response »

Intertek söker just nu juniora och seniora ingenjörer!

2019-08-19 11:43

På Intertek’s laboratorier provar vi morgondagens elektriska produkter för att se till att de håller rätt kvalitet och uppfyller de säkerhetskrav som behövs för att kunna lanseras på marknaden. Nu söker vi fler ingenjörer som vill arbeta med multimedia & telecom, EMC, miljötålighet, medical och belysning hos oss.

Last application date: 2019-08-29

http://www.intertek.se/karriar/lediga-jobb/?jobid=78535

 

Leave a response »

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.