Guide till Extra-SM

Guide till Extra-SM

Hej sektionsmedlemmar!

Inför Extra-SM på torsdag (19/3) har vi i styrelsen beslutat att hålla SM helt online, genom tjänsten zoom. Efter att ha testat de tillgängliga verktygen är vi övertygade om att det kommer att fungera utmärkt.

Mötet kommer att gå till som så att samtliga som vill närvara får gå med via tjänsten zoom. Man behöver inte ladda ner något, utan kan köra direkt i webbläsaren. Det är viktigt att ni där döper er till ert riktiga namn. Skriv på formen “Namn Efternamn, E-##”, där “E-##” är din årskull. I själva samtalet kommer sedan alla att vara mutade förutom den som för närvarande har ordet. Röstningen kommer vi använda en separat tjänst för, där vi manuellt kommer kunna styra att enbart sektionsmedlemmar har rösträtt. Pga att vi ska kunna reglera detta kan det dröja ett litet tag innan man får rösträtt om man är sen in på mötet. För övriga detaljer angående genomförandet i zoom ber vi er att se vår instruktionsvideo som även publicerats i facebookgruppen och på hemsidan (finn länk nedan). För instruktioner om hur röstningen kommer gå till kan ni läsa nedan. Om ni har några frågor utöver den är ni varmt välkomna att kontakta oss!

_________________________________________________________________________

Instruktioner för röstningen:

 

Alla som är medlemmar i sektionen ska ha fått ett mail till eran KTH-mail med en biljett till att registrera sig på VoteIT och via det kontot delta i omröstningarna under mötet. Om man inte var medlem i sektionen innan måndag måste man kontakta styret för att få rösträtt (se nedan)! Om man inte är närvarande på mötet i Zoom spelar det ingen roll att man fått biljett till röstningen, man kommer då inte kunna rösta. Är man inte med på mötet i Zoom från början kan det dröja innan man får rösträtt men det fixar vi så fort vi kan.

I VoteIT kommer man kunna följa vilken punkt i dagordningen som är pågående just nu samt om det finns någon aktuell omröstning pågående (detta syns som en grön notis på fliken Omröstningar högst upp på sidan).

De så kallade “säg Ja nu” – omröstningarna kommer även de att ske via VoteIT eftersom att alla på mötet förutom den som har ordet kommer vara mutade per default. Det kommer gå till så att alla med rösträtt under en “säg Ja nu” – omröstning får valet att antingen klicka i att bifalla(säga ja), avslå(säga nej) eller avstå(vara tyst). Resultatet för sådana omröstningar kommer att vara synligt för alla som är med på mötet i VoteIT.

Under omröstningar som inte ska vara synliga för alla kommer hela dagordningspunkten där omröstningen ligger att försvinna från dagordningen vid framtagandet av resultatet.

_________________________________________________________________________

Vi är medvetna om att det här kommer bli en viss teknisk svårighet, men vi känner att det är vårt ansvar gentemot samhället att göra på detta sätt och vi tror även att det kommer att fungera väl! Hör av er med alla frågor till Joshua Sadiq via Messenger eller på kallarmastare@e.kth.se.

 

Tack för ert stöd och de hjärtligaste av hälsningar,

Ert (onlinebaserade) Styre

 

Länkar:

Zoom-mötet (Länken öppnar 17:00, kom i tid): https://kth-se.zoom.us/j/185745883

Instruktionsvideo för Zoom: https://www.youtube.com/watch?v=GOcb8B8BmXc

Instruktionsmanual för röstningsprogrammet VoteIt: https://docs.google.com/document/d/1FHjVPsNFRUOVOO1hmHIxgdL6fCsKk47UvmcD_hybL3Q/edit?fbclid=IwAR1zH766fjls_EUCFYyLKN-ZOZFnmpE8-BTsukomRCrr2ZQIZrsKQXxzhpE#heading=h.hdfqmatr878g

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.