Kandidatbeskrivningar inför Oktober SM 2023

Kandidatbeskrivningar inför Oktober SM 2023

IntSekt

Michael Bärs – E23

Egenskaper: lagkamrat, driven, glad. Erfarenhet: I mitt hemland, under gymnasiet, hade jag flera klasskamrater som hade flyttat till min stad till internationella gymnasiet som jag var i, jag var en av dem som hjälpte dem med att lära sig stan och kulturen. Vision: som en student från Finland som flyttat in hit, kan jag kanske förstå några underliggande orsaker varför man har kommit till KTH, jag vill att alla ska trivas och få det mesta ut av utbildningen och sig själva. 

Bahar Safari – E23

Hark! Bahar här, lemurentusiast och fågelskådare på fritiden. I min arsenal av personliga dygder skiner organisatorisk skicklighet som en stjärna på natthimlen, med en förkärlek för Excel som lyser lik en månstråle och som följer mig längs min bana. Mina hjärtslag är en samarbetsvillig symfoni och jag är en kompass riktad mot lösningsorienterade horisonter. Som en forntida utbytesnomad från gymnasiet, är min själ fast förankrad i internationella äventyrsrikens vindlande stigar. Framåtblickande, i min vision som IntSekt, knyter jag band med THS och värmer sektionens hjärta likt solens strålar, genom en omfamning som sveper över gränser och kulturer. 

Alexander Lauri – E22

Jag har erfarenhet av att ha varit internationell fadder för THS 2023 där jag ordnat diverse aktiviteter samt gymnasieambassadör för min gamla gymnasieskola där jag marknadsförde skolan och programmet. Från dessa uppdrag har jag märkt hur en god planering i förväg och jämn fördelning av arbetsuppgifter underlättar och gör både arbetet och evenemangen roligare. Mina visioner inför ev. uppdrag är att ordna flera aktiviteter som matchar så många intressen som möjligt (inte bara pubar), där både internationella och svenska E&MiT studenter kan knyta kontakter.

Krill Åk 1

Olof Bergvall – E23

Jag är en positiv och driven person som gärna involverar mig. Skulle tycka att vara Krill1 är en bra ingång in i sektionsarbete. Jag har arbetat som ledare samt är domare och är därmed van med att saker ska ske på rätt sätt vilket känns passande för denna post. Mina visioner för mitt sektionsarbete är att komma in i sektionslivet samt visa vägen för vad jag kan göra kommande år. Krill1 är ett sätt för mig att få en insikt i hur saker ska gå till samt en större inblick i andra poster och känns som en bra start för mitt sektionsliv.

Lina Pörscke – E23

Jag vill se till att alla poster har kandidater och att alla vet vilka poster som finns. Ingen mer förvirring och lite mer demokrati. Ps. min favorit val är späckhuggaren.

Isak Axenrot Levin – E23 *Kandidaten blev nominerad

Som kandidat till krill har jag en kombination av erfarenhet och kompetens från mina tidigare jobb inom rättspsykiatrin och industrin. Min tidigare arbetslivserfarenhet har gett mig förmågan att analysera och fatta beslut både självständigt och med kollegor, samt att kommunicera effektivt med olika typer av människor. Jag gick in i dessa yrken utan tidigare erfarenhet men hade viljan att lära mig och göra bra ifrån mig vilket har lett till bra referenser. Jag söker posten eftersom jag vill hjälpa till i sektionen och krill lät som en viktig och rolig roll där man får samarbeta med andra, diskutera och komma fram till lösningar.

Krill Åk 2

Kent Tieu – E22

Hejsan, Jag heter Kent och jag går E-22. Jag söker Krill för att jag vill engagera mig mer i sektionslivet nu i 2an. Min vision med posten är att valberedningen ska nå ut med mer information om de olika posterna som är aktuella för SM, särskilt mot de nyantagna då man som nyantagen ofta har många frågor om de olika posterna.

Hugo Svedlund – E22

Hej, jag heter Hugo Svedlund och går i E22. Jag kandiderade i början av året (om än oväntat och misslyckat) till posten Moby Dick. Jag är dock fortfarande intresserad av att vara med i Valberedningen och söker därför i år till Krill för åk. 2. En av de främsta anledningarna till varför jag är intresserad av posten är de ryktade demokratiproblemen. Mitt främsta mål som Krill är att försöka åtgärda detta genom att försöka få fler att söka poster, speciellt poster som ingen någonsin söker. Jag är redo att ägna mycket tid och energi åt detta ändamål.

Stina Molin Rydberg – E22

Jag skulle passa som krill eftersom jag tycker att det är viktigt att alla får information om vilka poster man kan söka och vad de innebär i praktiken. Jag vill locka fler personer till sm och tycker att marknadsföring är kul. Jag är taggad på att designa posters till valberedningen och vara med på intervjuer av framtida kandidater. 

Krill Åk 3

Johan Edlén – E21

Jag söker Krill Åk 3 eftersom jag varit krill Åk 1 samt krill Åk 2 tidigare år och känner att jag vill fortsätta med det. Jag tycker posten är väldigt givande och arbetet med valberedningen är viktigt och därför vill jag fortsätta bidra. Jag tänker att man måste vara engagerad och en lagspelare för att arbeta med valberedningen, eftersom det är mycket grupparbete, och enligt mig besitter jag båda de egenskaperna. Utöver det vill jag också ha roligt. 

Saknas en kandidat
Möjlighet att söka posten på plats kommer att finnas under SM.

Krill Övriga

Stina Molin Rydberg – E22

Jag skulle passa som krill eftersom jag tycker att det är viktigt att alla får information om vilka poster man kan söka och vad de innebär i praktiken. Jag vill locka fler personer till sm och tycker att marknadsföring är kul. Jag är taggad på att designa posters till valberedningen och vara med på intervjuer av framtida kandidater. 

Lina Pörscke – E23

Jag vill se till att alla poster har kandidater och att alla vet vilka poster som finns. Ingen mer förvirring och lite mer demokrati. Ps. min favorit val är späckhuggaren.

Kent Tieu – E22

Hejsan! Jag heter Kent och går E22. Jag tycker SM är något kul alla ska gå på för att uppleva den härliga stämningen och ubåten. Min vision med posten är att det ska vara tydligare vad posterna innebär och att informationen ska komma upp i tid. Sedan vill jag stödja Moby Dick då jag vet att det finns många punkter som nuvarande Moby Dick vill införa och ändra vilket jag tycker är intressant. Jag gillar valar, särskild den stora valen, men jag gillar också att planera och jobba kontinuerligt. Fosboll är också kul.

Mikael Hammarling – E20 *Kandidaten blev nominerad

Jag tror jag passar för den här posten då jag tycker det är viktigt att alla som vill påverka får chansen till det och därför vill jag vara med och se till att informationen om poster kommer ut på ett bra sätt.

ÅRe Åk 1

Michael Bärs – E23

Egenskaper: dedikerad i studier och studentlivet, team-spelare, effektiv kommunikatör. Erfarenhet: under gymnasiet och utanför var jag engagerad med att hjälpa studenter som inte höll riktigt med något eller kände sig att de håller på att falla av genom att vara handledare i flera ämnen och organisera en ”Matematik Klinik”. Men jag har alltid varit mera intresserad av att planera och ha större ansvar inom kommunikationen mellan sektionen, kurs- och programansvarig och göra en större skillnad åt alla. Kunskaper: organisering, planering, aktivt lyssnande, idébryggning och engagemang. Vision: jag vill påverka på ett sätt så att vi blir bättre imorgon än vad vi är i dag, både som människor, studenter, och ingenjörer. 

Daniel Hallberg – E23

Jag har tidigare erfarenhet av att klaga, vilket gör mig optimal till denna roll. Jag har via egna observationer och konversationer med andra ettan kommit fram till att vissa föreläsare (********) inte håller måttet för KTH, och känner behov av ändring.

Lina Pörscke – E23

Jag går har för att faktiskt lära mig lite. Så jag vill ha lärare som faktiskt kan lära ut. Fuck ********, ingen mer ******** på lektionerna.

ÅRe Åk 2

Antonia Fröjdh – E22

Jag har under senaste året varit ÅRe 1 och var med i bland annat ********-taskforce och var allmänt med och försökte förbättra kurserna i årskurs 1. Det var mycket som åstadkoms förra året i relation till elektro-utbildningen men mycket finns kvar att förbättra. Jag anser att en årskursrepresentant är viktig då, om den gör rätt, samlar ihop allas klagomål (och beröm) så att de kan förmedlas och utbildningen faktiskt förbättras av det. Det uppdraget hoppas jag att jag kan ha fortsatt förtroende att utföra.

Kent Tieu – E22

Hejsan svejsan Jag heter Kent och går E22. Jag har suttit/sitter i kursnämnden för några kurser och tycker det är ganska vibe. Och då känns åre2 som ett naturligt nästa steg för att förbättra studievillkoren. Jag gillar att planera och stöttar ofta andra i deras plugg. Jag gillar fosboll orimligt mycket.

ÅRe Åk 3

Saknas kandidater
Möjlighet att söka posten på plats kommer att finnas under SM.

E-Post

Saknas kandidater
Möjlighet att söka posten på plats kommer att finnas under SM.

Esquaderamiralen

Hjalmar Rantala Jönsson – E21

Jag har nu i två år hjälpt till att hålla och planera Esquadern. Nu önskar jag att organisera Esquadern nästa år. Jag har bra koll på rutten som Esquadern brukar åka och vilka öar som varit bäst. Dessutom har jag fått lite mer erfarenhet av att leda en grupp som förfestansvarig. Denna erfarenheten har även bidragit med bättre insyn i hur man planerar en bra gasque, behändigt för Esquadergasquen. Eller helt enkelt, jag tror jag har koll på det som behövs för att göra Esquadern i år så bra som möjligt.

Vice Idrottsledar(en)

Björn Umegård – E22 *Kandidaten blev även nominerad

Jag söker vice idrottsledare ty mitt intresse till sport och aktivitet. I rollen vill jag hjälpa idrotts nämnden arrangera våra ordinarie pass varje vecka samt de aktiviteter som bara sker en gång på år. Mina förhoppningar är att genom tydligare information via sociala medier få fler att delta på våra torsdags och fredags pass. Men jag vill även se till att nämnden arrangerar mer av engångs evenemang för aktiviteter som inte går att att göra varje vecka. Då jag testat många sporter och spelat handboll större delen av mitt liv passar till rollen som vice idrottsledare.

Olof Bergvall – E23

Jag är väldigt idrottsintresserad och har hållt på med idrott hela mitt liv. Skulle tro att det blir väldigt kul att hjälpa till samt engagera sig inom idrott. Kör själv på fritiden gym, dömer handboll samt har spelat handboll fram tills denna säsong. 

Carakarl

Verner Lindskog – E23

Hej! Jag heter Verner och som E-23a har jag inte haft många månader här på elektrosektionen, men någonstans ska man börja och jag tycker det är kul med bilar. Dessutom är jag bra på att vara noggrann med saker jag sysslar med, vare sig om det är att hålla bilen i bra skick, eller dokumentera användning och kostnader. Jag är ingen mekaniker, men är inte rädd för att lära mig nya saker (och jag har faktiskt bytt backspegelglas på en VW Golf en gång ;)). Mitt mål med rollen är att sektionen ska fortsätta ha en praktisk och pålitlig bil som alla medlemmar kan lita på utan att det kostar en förmögenhet. 

Directris

Saknas kandidater
Möjlighet att söka posten på plats kommer att finnas under SM.

Sångfågel

Fabian Pizarro – E23

Jag älskar kreativa/konstnärliga arbeten och jag tror att jag hade gjort jobbet som en sångfågel med glädje. Att vara med och designa både insidan och utsidan av den nya sångboken är något jag gärna hade jobbat med. Jag har ganska mycket erfarenhet med digital design och jag har åtminstone lite erfarenhet med lyrikskrivning då jag hjälpt till att skriva låttexter åt ett svenskt dödsmetallband. Min vision för sångfågel posten är att hjälpa till att klippa bort det bortglömda och vidriga men samtidigt behålla det gamla goda som folk gillar och sprinkla in nya mer moderna melodier som kan uppskattas av kommande generationer av både elektrier och medtekare.

Alvar Winquist – E21

Sångboken är en essentiell del av sektionens kultur, men även ett minne för livet som man kan bläddra i då man är gammal och grå och drömmer om sina ungdoms år. Jag själv sjunger kanske hellre än väl, men anser endå att jag gärna vill bidra och utveckla den nya sångboken. Trots att jag inte själv varit sångledare känner jag att jag har bra koll på både vår sångbok och sångkultur i allmänhet. Jag var Resistor och skrev därmed en hel del roliga och mindre roliga texter för sektionen. Under mitt år i styrelsen fick jag även bekanta mig mycket med andra studentföreningars sångkultur och fick därmed insikt i vad som fungerar väl och mindre väl. Jag anser att sångboken skall reflektera tiden den är skriven i, dvs. den nya sångboken skall reflektera hur sektionerna ser ut idag. Det är givetvis viktigt att respektera traditioner, men sångboken skall inte bara vara en ny version av den gamla, utan jag hoppas att sångbokskomiten vågar ändra upplägg och extramaterial i sångboken. Ifall jag blir vald vill jag förutom val av sånger, bidra med att skriva om sektionens historia, övrigt extramaterial och försöka komma på en ännu roligare sångbok. Min vision är att då en nyantagen eller utomstående öppnar sångboken skall de få en bra och rolig bild av E&MiT.

Alfred Ahlström – E21

Jag vill se till så att elektrosångboken får fler favorit sånger från resten av kth så som djungelpunchen eller spritbolaget. Och se till så att alla relevanta sånger finns kvar i nya sångboken. Jag samlar på sångböcker från andra sektioner vilket skulle kunna vara användbart för en sångfågel.

Alice Wallner – E19

Jag har studerat den nuvarande sångboken noggrant vid två olika tillfällen, inför DKS-21 och igen inför DKS-23, den senare gången i egenskap av Den Konglig Frequensnormal. Efter fyra år på den här sektionen har jag fått ett brett intryck av vilka sånger som uppskattas och är värda att bevara samt de som inte sjungs så ofta och med fördel kan ändras eller bytas ut. Under min tid som Den Konglig Frequensnormal fick jag nyfunnen kärlek för många sånger i vår sångbok, och jag tror det skulle gälla många som studerat sångboken på djupet. Vi har många väldigt bra sånger, men också ett behov av förnyelse, och jag tror att jag skulle kunna bidra med värdeful insikt till det arbetet. Av arbetet som ingår i SBK är jag intresserad av att både tycka till, skapa nya sånger och arbeta med grafisk formgivning i form av illustrationer och upplägg av boken. 

Johan Wirén – E22

Jag söker sångfågel eftersom jag anser att sångboken är en av de absolut viktigaste kulturinstutionerna vi har på sektion(-en/erna). Det jag skulle bidra till kommitén med skulle vara att jag tycker det är väldigt kul att skriva (både sånger och text). Jag har ganska stor erfarenhet av att arbeta i grupp, framförallt från styret. En egen ”vision” jag har för sångboken är att ha fler små trivia-texter och dylikt runt om i sångboken. 

Diana Nehard – E23 *Kandidaten blev även nominerad

Som kandidat till sångfågel, är det ju bra att jag är passionerad om musik och traditionsbevarande. Jag är oxå ganska skicklig på att organisera och planera diverse saker och med ett öga för konst kan jag lova att boken kommer att bli fin när jag e klar med den. Välj mig till 🎵 🎶 🐦!

Arvid Söderberg – E20

Jag är en kreativ och nyfiken person som är bra på att komma med många idéer. Jag älskar musik och diskussion och är därför väldigt taggad på att söka sångfågel. Min största erfarenhet är att jag har spelat cello i 10 år vilket gett mig goda kunskaper inom musikteori. Mina visioner med sångboken är att den inte ska ha några sånger som måste kryssas över på grund av deras innehåll, att den ska ha fler melodier som alla kan, att den ska ha fler sånger som är skrivna specifikt för elektro och medtek och att traditionen som finns i sångboken ska bevaras.

Lovisa Erlandsson – E22

Jag har god förståelse för estetik och att framföra budskap genom grafiska medel då jag studerade natur-estet med inriktning bild och form i gymnasiet. Använt programvaror som photoshop och krita mycket, kan även navigera mig i andra program och lär mig fort. Designat märken till både tackgasquen 2022 och internationella mottagningen 2023. Redigerar regelbundet bilder med humoristiska inslag vilket kan komma till hjälp i sångboken. Har gjort ett albumomslag, en affisch till en skolmusikal och flera mindre reklamarbeten. Kan kombinera många idéer till en enhetlig bild, vilket kan vara användbart till nya sånger i sångboken och till omslaget.

Arvid Kjellén – E23

Som kandidat till sångfågel så vill jag betona vikten av att sångboken inte blir tunnare, utan snarare tyngre (haha). Utöver tillskott till boken så tycker jag att det är viktigt att vi moderniserar de sånger som kan uppfattas osmakliga, det är viktigt att vår glädje för sång inte går förlorad!

Olof Bergvall – E23

Jag är en person som tycker att sång och tradition inom en sektion är väldigt viktigt. För E&Mit är sångboken en viktig del av sektionslivet och jag tycker därmed att det är viktigt att arbeta fram en bra sångbok. Jag har själv inga stora bedrifter inom sång bortsett från lägersånger när jag vart ledare, men är otroligt positiv till att arbeta fram en bra sångbok. Mina visioner för rollen som sångfågel är att försöka bibehålla så många traditionella bra sånger som möjligt, förutsatt att de är lämpliga, men är väldigt öppen för att vissa sånger enkelt går att ändra på för att bli lämpliga. Såklart så ska jag jobba för nya sånger och behålla sångboken tjock.

Viktor Tufvesson – E22

Sånger är bland det bästa med studentkultur och det vill jag bevara och förgylla. Jag tycker att det är viktigt att bevara traditioner i sektionen och tänker spegla det som ledarmot. Jag har även 2 släktingar som är elektroalumner som har mycket användbar insikt i elektros traditioner. Även nya sånger bör införas för att spegla dagens studentkultur och t.ex implementera gammla melodier med nya texter.

Hjalmar Rantala Jönsson – E21

Jag har ett stort intresse i sångboken och vill på alla möjliga sätt bidra till att nästa blir så bra som det bara går. Jag, som säkerligen många andra som söker, har koll på många sånger och har olika idéer på hur sångutbudet kan förbättras. En styrka jag har är att jag är bra på att organisera dokument/projekt så att det blir lätt att navigera och få en överblick över. Fråga gärna mer på SM om ni undrar något. Det är inte lätt att skryta om sig själv såhär.

Sofie Berglund – E19

Jag tycker det är viktigt med en sångbok som både representerar vad vi är och vad vi varit. Jag tycker också att det handlar om att lägga till sånger snarare än att ta bort, och att det är på detta sett vi kan fånga stämningen för hur det är att gasqua med E&MiT på bästa sätt!

Alpha Heed – E20

Nästa sångbok ska bli den bästa sångboken som någonsin skådats. Andra sektioner ska bränna sina böcker i skam när de ser vår sångbok. Och när ens bordsgranne oundvikligen spiller bäsk i den ska man bli otroligt upprörd. Jag har erfarenheten, kunskapen och engagemanget för att bidra till en sångbok som man ser fram emot att öppna. Under mina år på KTH har jag suttit i styrelsen två år som Sekreterare och Klubbmästare, engagerat mig i KG, Kårfullmäktige, JML-gruppen, valberedningen, DKS, med mera. Dessa erfarenheter har givit mig en djup förståelse för studentkulturen i Tolvan och bland andra sektioner på campus och utomlands. Jag har sjungit ur många sångböcker och vet vad som går hem hos de som gick KTH på 60-talet fram till dagens ettan. Som Ekvivalenten kommer jag även bidra som en direkt koppling mellan SBK och JML-gruppen vilket förhoppningsvis kommer underlätta SBK:s arbete avsevärt. Skål!

Erika Sjöström – E23

Har sjungit i diverse körer tidigare och även representerat en annan förening på flertalet olika baler och sittningar så har cirka 10 sångböcker hemma från olika föreningar från Sverige och Finland. Vill bidra med det man lärt sig annanstans och behålla traditioner men även få in nya till sektionens nya sångbok! 🙂

Kasper Hellgren – E19

Kasper Hellgren, E-19, har tidigare suttit som Vice-Idrottsledaren 19/20, Idrottsledaren 20/21, varit fadder 2020 och 2021 samt varit med i DKS 2022 och 2023. Har bra koll på den nuvarande sångboken genom mina erfarenheter på sektionen. Genom mina år har jag upplevt många olika sidor av sektionen och har på så sätt fått en uppfattning av vad olika personer tycker är roligt med sångboken och hur den används. Jag söker till sångfågel då jag kan bidra med min erfarenhet samt att jag har många idéer till boken, bland annat sätt att få sektionsmedlemmarna att bli taggade på boken genom att främja egenskrivna sånger.

Victor Henke – E23

Kära medlemmar i elektrosektionen, Jag heter Victor Henke och går i ε-23. Sångboken är den ”starka kraften” som för samman oss elektrologer (samt medtech:are). Dagens sångbok är dessvärre ”laddad” med sånger som inte sjungs av olika anledningar. Jag har dock funnit stor ”potential” i sånger från andra sektioner, samt om man ”spolar” tillbaka bandet i elektros sångbok. Min erfarenhet av sång/musik kommer från att jag sjungit i kör och även spelat i orkester. Mina föräldrar och min farfar(som var med och skrev elektros första sångbok) gick kth och är musikintresserade vilket har lett till att jag ofta har hört sånger från kth-sångböcker under min uppväxt. Jag vill ta bort sånger som inte sjungs, lägga till sånger som kan anses passande och skriva om/ta bort sånger som anses stötande. Något jag tycker saknas i dagens sångbok är förtydligande av ”oskrivna regler”. Jag tror att det vore fördelaktigt om man exempelvis skrev när man ska skramla med nycklar i dance macabre. Kanske blev lite långt men aja, rösta på mig för en hög cos(φ) (effektfaktor).

Kom på Oktober SM den 31/10. Kom igen! Det blir kul!

//Filip Rautiainen, Moby Dick

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.