Kanslifrukost 3

Kanslifrukost 3

Tja tja sektionen! I förrgår träffade styret återigen kansliet för en kanslifrukost i cyberspace. Här är en liten sammanfattning av vad som sades:

 

  • Kansliet söker elektro-ettor som är sugna på att vara ledare för samverkansinlärning nästa termin. Det är en roll där man som relativt nyantagen hjälper de nya studenterna att göra övergången från gymnasium till högskola, som en slags asse i början av elkretsen. Kontakta Anneli Åkesson på svl-celte@kth.se om du är intresserad!
  • Det har varit fortsatta diskussioner kring tentaupplägg. Det har varit svårt att få tag på tentavakter, och det har varit efterfrågan att istället ordna alternativa examinationsformer som inte bara är anpassade salstentor.
  • Joakim Jaldén har deltagit i periodens länkmöte för grundutbildningen. Man har diskuterat bristande info för programmeringen, samt problemet med Elektroprojekt 1, där Joakim Liljesköld är frånvarande, då han behövt rycka in för att hantera krissituationen mer centralt. Man har också jobbat för att hjälpa de som inte gjort elkretslabbarna att bli godkända för att få särskild behörighet för kurserna nästa termin.
  • Söktrycket till grundutbildningen har tyvärr minskat ganska mycket i år, med rekordlåga 11% kvinnliga sökande. På den ljusa sidan är det här ett kvitto på hur positivt Noblesses evenemang, och de öppna hus som sker varje år påverkar sektionen.
  • Det kommer eventuellt finnas möjlighet för små grupper att komma in till campus vid behov, exempelvis att en Elproj-1-grupp kan få komma in till Studentverkstan. Det finns inga säkra bud på hur KTH kommer att hantera situationen i framtiden, i och med att Folkhälsomyndighetens framtida beslut också är osäkra.
  • Studievägledaren hälsar att alla är välkomna att boka tid för studievägledning om studiesituationen, studiedisciplin, individuella kursplaner, eller andra frågor om studierna. Tid kan bokas via mail (svl-celte@kth.se) eller telefon (08-790 63 80).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.