Oktober-SM – hur, och vad kan jag kandidera till?

Oktober-SM – hur, och vad kan jag kandidera till?

Uppdaterat 3 oktober 2022 för Oktober-SM 2022.

Den 12 oktober är det dags för terminens första sektionsmöte, och därmed även de första personvalen. Vare sig man är nyantagen, inte tidigare varit aktiv på sektionen, eller helt enkelt vill friska upp minnet, kan det vara bra att veta vilka poster som går att kandidera till, vad de gör, och hur det går till när man kandiderar.

Nedan följer en lista av alla poster som ordinärt väljs under Oktober-SM, följt av en kort beskrivning av vad de gör.

IntSekt
Arbetar för internationella studenter på sektionen och representerar sektionen i THS Internationella råd. Informationsspridning om utbytesstudier. Anordnar bland annat de internationella studenternas mottagning.

Krill (Åk. 1, 2, 3, övriga)
Medlem i valberedningen, och bistår Moby Dick i dennes arbete. Krill består av max åtta personer, varav max två per kandidatårskurs, samt max två för övriga sektionsmedlemmar.

ÅRe (Åk. 1, 2, 3)
De tre första årskullarna har två representanter var i studienämnden, som för vidare studenters frågor och synpunkter angående skolans verksamhet till lärare och programansvarig. ÅRe ansvarar även för att föra vidare information från studienämnden till resten av klassen.

E-Post
Det åligger E-post att ansvara för det tekniska underhållet av sektionens hemsida.

Esquaderamiralen
Esquaderamiralen ser till att arrangera Esquadern tillsammans med en eventuell Esquaderstab.

Vice Idrottsledar(en)
Hjälper Idrottsledar(en) med att planera och styra upp arbetet i Elektrosektionens Idrottsnämnd, ELIN.

Directrise
Leder Elogen, E och MiTs gemensamma spex.

Carakarl
De som ansvarar för Konglig Elektrosektionens sektionsbil, tillsammans med sina MiT-motsvariga MULLE MECK.

Förutom de ordinära valen väljs ibland även vakanta poster, dvs. poster som ingen för nuläget besitter. Det kan bero på ett flertal anledningar, exempelvis att ingen valdes fram under postens ordinarie val, eller att den som tidigare besuttit posten avgått innan verksamhetsperiodens slut. Just detta SM väljs inga sådana poster.

Samtliga poster går att söka till inför, och kommer väljas på Oktober-SM. För att kandidera skickar man ett mail med sin kandidatur (som inte behöver vara mer än ”Hej! Mitt namn är *** och jag vill kandidera till ***.”) till val@e.kth.se innan den 3 oktober 23:58 (väldigt snart). Det går även att kandidera till samtliga poster på plats under sektionsmötet, dock endast om mötet röstar för att öppna posten för kandidatur. Det är alltså starkt rekommenderat att kandidera redan nu, när alla poster fortfarande är öppna för kandidatur.

På sektionsmötet kommer det i tur och ordning ske ett val för varje post. Alla kandidater kommer att kallas upp, och ge en kort presentation av sig själva. De kommer därefter få svara på frågor från mötets deltagare. Kandidaterna kommer sedan att ledas ut ur möteslokalen, under tiden som mötet håller i diskussion, och till slut röstar fram en kandidat. När mötet har fattat ett beslut, kallas kandidaterna tillbaka till möteslokalen, där de får veta resultatet.

Som sagt så är det inte mycket tid innan posterna stänger, så se till att skicka in era kandidaturer så snart som möjligt. Om ni har några frågor angående sektionsmötet eller valprocessen kan ni alltid höra av er till valberedningen på val@e.kth.se. Annars så ses vi på Oktober-SM!

//Moby Dick

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.