Postbeskrivningar inför Oktober SM

Postbeskrivningar inför Oktober SM

Sångfågel

Sångfåglarna är en del av Sångbokskommittén, vars uppgift är att skapa en ny sångbok till mottagningen 2025. Sångfåglarna leds av sångbokskommitténs ordförande och stöttar denne i att ta emot sångförslag, utvärdera gamla sångboken, jobba med kapitelindelning, ta fram grafik för den nya sångboken, arrangera pubar och utforma bokens utsida.

IntSekt

Internationell Sekreterare – IntSekt. Som Intsekt förmedlar man information i internationella frågor, marknadsför sektionen och organiserar ett sektionsprogram för den internationella mottagningen. Minimikravet för posten är att ordna två aktiviteter för nya internationella studenter samt att delta på möten som exempelvis THS Internationella råd. Fortsättningsvis delas det till dig som IntSekt ut 0.25 extrapoäng om du i framtiden planerat att söka utbytesstudier.

Vice Idrottsledar(en)

Vice ELIN – Vice Idrottsledaren, bistår Idrottsledaren i dennes arbete med att leda ELIN, idrottsnämnden. Man förväntas ta en större roll inom idrottsnämnden än som hurtbulle och i praktiken handlar det främst om att hjälpa till med anordning av idrottsevenemang inom sektionen samt med andra sektioner. Idrottsnämnden håller i två årliga turneringar och traditioner som hålls under mottagningen samt i Åre.

Carakarl

Carakarln ansvarar för sektionens bil, tillsammans med Medtek-motsvariga Mulle Meck. Det åligger Carakarlarna att vårda sektionens bil och sköta bilens ekonomi. Det innebär att du sköter service, däckbyten, bokningar samt fakturering för användandet.

Esquaderamiralen

Esquaderamiralen är ansvarig för att anordna, som namnet antyder, en eskader under sommaren. För postinnehavaren betyder det att planera en gemensam segelsemester i Stockholms mellanskärgård, d.v.s. vilka öar som är lämpliga att besöka, anordna en gasque, ha kontakt med KTH segelsällskap, göra reklam för evenemanget o.s.v. En stab finns till i syfte att hjälpa till med detta. Normalt pågår evenemanget i ungefär en vecka, strax efter tentorna i juni. Värt att nämna är postens låga arbetsbelastning då största delen av ämbetet går ut på att, bokstavligen, vara på semester.

E-post

E-post ansvarar för det tekniska underhållet av sektionens hemsida och det som sker i bakgrunden. I sin grund handlar posten om att se till att webbsidan fungerar och den enda interaktion man har med dess framsida är att möjliggöra för andra funktionärer att kunna använda sidan som de vill. Det kan exempelvis vara att lägga in nya sidor eller dölja vissa sidor och om man så vill kan man förbättra och utveckla webbsidan. Sidan är gjord i WordPress med en stor mängd plugins, varav många är hemsnickrade (och gamla). Att kunna sätta sig in i en massa olika plugins är därmed en tämligen viktig förmåga.

Krill

Krill är medlem i Valberedningen och bistår Moby Dick i dennes arbete. Två representanter från varje av de första tre årskullarna och ytterligare två övriga. Valberedningens jobb är att bereda inför sektionensmöten, sprida information, marknadsföra poster och aktuella val, utvärdera sektionens valprocess och demokrati samt att ta fram kandidater. Om man så vill är det även Valberedningens jobb att intervjua, utvärdera, förorda och/eller sammanfatta kandidater inför sektionsmöten.

ÅRe

Årskullsrepresentant – ÅRe. De tre första årskullarna har var sin representant som är ansvarig för att till studienämnden, förmedla sin årskurs åsikter i studie- och studiesociala frågor. Vidare har man ansvar för att informera sin årskurs om studienämndens information, gå på studienämndens möten samt gå på möten med kursansvariga och programansvarig med syftet att lyfta fram insamlad kritik och jobba för hur utbildningen ska kunna förbättras.

Directris

Directrisen leder Elogen, sektionens spex (tillsammans med MiT). Elogen har legat i dvala i ett par år så det är Directrisens ansvar att väcka liv i nämnden. Enligt reglementet ska ett lustspel sättas upp av Directrisen och andra rekryterade medlemmar varje verksamhetsperiod, men det begränsar inte vad man som Directrise kan välja att göra med Elogen. Det ryktas exempelvis om att en elektro-julkalender har existerat, skapad av Elogen.

Formulär för kandidatur

Kandidera och nominera. Kom igen! Det blir kul!

//Moby Dick

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.