Är du civilingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller telekom?

Är du civilingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller telekom?

prv

På Patent- och registreringsverket, PRV, arbetar vi med nya idéer i teknikens framkant: vi granskar och skyddar innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. Vi hanterar också personliga namnbyten och ansökningar om utgivningsbevis för tidskrifter.

Vår vision är att vara det självklara centret i Sverige för immaterialrätt och en internationellt respekterad, livskraftig och kundorienterad myndighet.

Vad gör en patentingenjör?

Som patentingenjör bedömer du och beviljar skydd – patent – på tekniska lösningar. Lösningen måste vara ny och ingen får ha visat något liknande tidigare. Den som får ett patentskydd har ensamrätt att importera, tillverka och sälja produkter som bygger på patentet. Ett patent kan gälla upp till 20 år.

Patentbranschen är aktiv och näringslivet ställer höga krav på oss. Du får hela tiden lära dig nytt eftersom du arbetar med den senaste utvecklingen: arbetet är utmanade då teknik ska paketeras i juridik. Jobbet passar dig med genuint teknikintresse och god pedagogisk förmåga.

På PRV är vi 120 patentingenjörer som arbetar med patentansökningar och tillsammans har vi kompetens inom alla teknikområden.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. Nu söker vi efter ny expertkompetens inom flera teknikområden.

Är du civilingenjör med ett stort teknikintresse och grundkompetens inom elektroteknik, med inriktning mot följande områden:

  • Data- och telekommunikationsteknik
  • Elektroteknik
  • Teknisk fysik

Kvalifikationer

Du har en civilingenjörsexamen, eller akademisk examen på minst magisternivå inom relevant teknikområde. Examen ska vara uttagen senast på tillträdesdagen. Då vi har mycket kundkontakt är det viktigt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi vill också att du har baskunskaper i tyska, franska eller annat patentintensivt språk.

Din förmåga att samarbeta är viktig eftersom arbetet präglas av många kontakter både internt och externt. Vi tror du som söker är nyfiken, analytisk och beslutsam. Du tar ansvar och arbetar självständigt med stort engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

PRV erbjuder

Din anställning hos oss börjar med en utbildning för att bli patentingenjör. Du läser patentjuridik och granskningsmetodik och teori varvas med handlett arbete. Efter utbildningen får du fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor.

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga har vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har sex månaders provanställning. Startdatum för anställningen är den 6 februari och då börjar även den obligatoriska utbildningen till patentingenjör.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och kursförteckning över eftergymnasiala studier senast den 18 oktober 2016.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Stefan Hultquist (elteknik, teknisk fysik) eller enhetschef Maziar Soltani (telekommunikation, datareglerteknik), Theresia Lasu Waleij (HR). Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Tracy Hoffman (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.