Sök till studentambassadör!

Sök till studentambassadör!

Hej alla elektrostudenter!
KTH söker just nu studentambassadörer från varje program som ska börja till hösten. Som studentambassadör får man äran att representera KTH och har som uppdrag att informera om KTH till presumtiva studenter vilket bl.a. innebär att man får åka runt till olika gymnasieskolor i hela Sverige och hålla presentationer, att man visar runt studenter på Campus eller att man kan få delta i större projekt som SACO-mässan eller Öppet hus. Jag har varit ambassadör under läsåret 15/16 och redan efter mitt första uppdrag så önskade jag att jag hade sökt uppdraget redan i ettan. Nu ska jag ta examen och måste dessvärre lämna studentambassadörerna. Därför kommer det finnas en eller flera platser för er att söka. Nedan har ni mina tre främsta fördelar med jobbet:

  1. Man får en otroligt bra chans att utveckla sin presentationsteknik. Under sin tid som ambassadör får man chansen att bli coachad av experter inom just presentationsteknik vilket jag har känt har varit extremt lärorikt. Under de uppdrag jag har haft under året känner jag att jag har utvecklats från att känna mig nervös och osäker på scen till att istället kunna känna mig trygg och taggad. Det man lär sig kan man även använda sig av vid andra situationer där man pratar inför en publik vilket ju kan ske rätt ofta i livet.
  1. Du kan lägga upp jobbet helt enligt dina egna behov. Nya uppdrag brukar släppas varje vecka och då får man själv boka in när det passar en. Därmed kan man välja hur mycker man jobbar och på så sätt behöver man inte vara orolig att jobbet kommer sno massor med tid från skolan eller annat. När jag har haft det lugnare i skolan har jag bokat in mig på flera uppdrag och när det har varit mer i skolan så har jag avvaktat med uppdragen.
  1. Man får jobba med ett otroligt härligt gäng människor! Minns ni er egna mottagning? Jag skulle klassa alla andra ambassadörer som ett stort gäng härliga och snälla faddrar. Min uppfattning är att alla är väldigt positiva, sociala och engagerade personer och det har gjort uppdragen väldigt mycket roligare. Att ha kollegor man trivs med gör jobbet mycket bättre och det kan jag garantera att så är fallet för detta jobb.

Så om ni vill ha ett riktigt bra extraknäck utanför studierna där ni själva bestämmer jobbmängden och som är ett väldigt meriterande och nyttigt jobb så tycker jag verkligen att ni ska söka till studentambassadör!  Ni kan läsa mer om ansökningen och jobbet här https://www.kth.se/student/studentliv/nu-rekryterar-vi-nya-studentambassadorer-1.42461

 

Har ni några frågor om jobbet får ni mer än gärna skicka ett mail till mig!

– Fredrik Ahlbom, E-11
fahlbom@kth.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.